Gülüş Tasarımı Tedavi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gülüş Tasarımı Tedavi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gülüş tasarımı kişinin günlük hayatında fiziksel olarak sağlıklı ve duygusal olarak özgüvenli hissetmesi için kişinin renklenmeler, çapraşıklıklar, diş düzeninde görülen bozukluklar, diş kayıpları, çeşitli diş ve diş eti rahatsızlıklarının gülüş profilini etkilemesi nedeniyle estetik açıdan olması istenen dişlere sahip olmasını sağlayan bir tasarımdır.

Bu uygulama sonrasında elbette dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususları şöyle sıralayabiliriz:

  • Diş kontrollerinin aksatılmaması gereklidir.

Gülüş tasarımı işlemleri bittikten sonra kişinin belli aralıklarla düzenli olarak diş hekimine gitmesi gerekmektedir. Herhangi bir problemin erken çözümü için bu uygulama önemlidir.

Tedaviden 2 gün sonra, 1 hafta sonra, 1 ay sonra ve 6 ay sonra olacak şekilde ve düzenli olarak 6 ayda bir hekim kontrolleri gerçekleştirmek gerekmektedir.

Dişlerde ve diş etlerinde herhangi bir sorun oluşmaması, tasarımı yapılan dişlerde renk değişimi veya diş taşı tutulumu gibi problemler için düzenli olarak kontrollerle profesyonel temizlik ve bakımlar yapılmalıdır.

  • Dişlerde ya da diş etlerinde problemler olabilmektedir.

Gülüş tasarımı tedavi sonrasında dişlerde veya lamine dişlerde çay, kahve, sigara gibi maddelerin lekelenmeleri görülebilmektedir. Renk değişimleri, diş taşı tutulumları, aşınmalar ve restorasyon gerektiren sorunlar meydana gelebilmektedir.

  • Diş macunu kullanımına özen gösterilmelidir.

Gülüş tasarımı tedavi sonrası için aşındırıcı olmayan florürlü diş macunu kullanmak gereklidir.

Günde 3 defa dişlerin fırçalanması ve diş ipi yardımıyla diş aralarının temizlenmesi önerilmektedir. Dişlere zararı olabilecek gıdaların tüketiminden hemen sonra da dişleri fırçalamak önem taşımaktadır.

  • Dişler ve ağız içi mutlaka gargara yapılmalıdır. 

Gülüş tasarımı tedavi sonrasında gargara yapmak önemlidir. Ancak gargaranın seçiminde dikkat etmek gerekmektedir.

Alkol içeren gargaralar diş kompoziti üzerinde porselen lamine veneer veya kuron dişlere zarar veren bir etkiye sahip olduğu için gargara seçimi konusunda diş hekiminizden yardım alabilirsiniz.

  • Yiyecek konusunda dikkatli olmak gerekmektedir.

Gülüş tasarımı tedavi sonrası sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için bazı yiyecek tüketimleri konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Bu hususta dikkat edilmesi gereken yiyeceklerin başında şeker gelmektedir.

Şekerli gıdaların tüketiminde aşırıya kaçmamak ve her tüketim sonrasında dişleri fırçalamak gerekmektedir. Fırçalayamama durumlarında ağzı bol su ile çalkalamakta dişleri temizlemeye yardımcı olacaktır.

  • İçecekler konusunda dikkatli olmak gerekmektedir.

Gülüş tasarımı tedavisi sonrası sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmak için bazı içecek tüketimlerine dikkat etmek gerekmektedir. Bunların başında çay, kahve ve soda gelmektedir.

Özellikle çay ve kahve tüketimi dişlerde sararma ve kahverengi lekelenmeler yol açabilmektedir. Soda, asitli içeceklerde dişlerde aşınıma sebebiyet verebilmektedir. Alkollü içeceklerin tüketimi dişlere, diş etlerine ve restorasyonlara zarar verebilmektedir. Aşırı alkol tüketimi dişlere yapılan uygulamaların bozulmasına yol açabilmektedir.

  • Sert cisimleri ağza almamak ve ısırmamak gerekmektedir.

Gülüş tasarımı tedavi sonrası sert cisimleri ısırmaktan kaçınılmalıdır. Sadece gülüş tasarımı yapılan diş için değil diğer dişler içinde tehlike arz etmektedir. Kalem, soda kapağı, şişe kapakları veya metal cisimler gibi sert cisimleri ağza almaktan kaçınılmalıdır.

  • Bruksizm (diş gıcırdatma) konusunda önlem almak gerekmektedir.

Gülüş tasarımı sonrasında bakım hususunda önem arz etmektedir. Diş ve diş etlerine zarar verebilmektedir. Diş plağı kullanarak bu hususta önlem almak gerekmektedir. Bu sayede diş ve diş etlerinin zarar görmesini önleyebilirsiniz.

  • Sert kabuklu yiyecekleri dişlerden uzak tutmak ve dişleri kullanarak kırmamak oldukça önemlidir.

Gülüş tasarımı tedavi sonrasında ceviz, fındık, kestane gibi sert kabuklu yiyeceklerin dişle kırılması dişlere zarar verebilir. Bu tarz sert kabuklu yiyecekleri dişlerden uzak tutmak gerekmektedir.

  • Estetik diş malzemelerinin bir kullanım ömrü olduğunu unutmamak gerekir.

Estetik diş restorasyonlarının ömür boyu olmadığını ve bu uygulamanın da bir ömrü olduğunu unutmamak gerekir. Genel olarak ortalama 15 yıl kullanım ömrü olan bu uygulamaların daha uzun ömürlü olabilmesi ve daha uzun süreli kullanımı için diş bakım ve rutin kontrollerine önem vermek gerekmektedir.

Dişlerin yaş ilerledikçe başka problemlerinin ve diş eti rahatsızlıklarının da beraberinde geldiğini bu nedenle kontrolleri aksatmamak gerektiğini unutmamalıyız. Dişlerin ve diş etlerinin erken tedavi ile daha uzun ve sağlıklı kalmalarını sağlayabiliriz.

  • Diş fırçalama, diş ve diş eti bakımı ve dişlerin rutin kontrollerinin yapılması büyük önem arz etmektedir.

Gülüş tasarımı tedavi sonrası dişleri düzenli olarak diş fırçalama, diş ipi kullanımı, ağız gargarası yapma, düzenli olarak 6 ayda bir diş hekimi ile rutin kontrollerde bulunmak oldukça büyük öneme sahiptir.

  • Gülüş estetiği sayesinde kişi kendini daha iyi ve özgüvenli hissetmeye başlar.

Gülüş tasarımı sonrası tedavi kişinin kendisini psikolojik ve duygusal açıdan çevreye karşı güzel ve özgüvenli hissettirmesi açısında gülüş tasarımı kişinin yaşantısında hem sağlıklı hem de duygular yönünden olumlu olmasını sağlar. Bu nedenle gülüş tasarım planını oluştururken kullanılan bilgisayar görüntülerinin analizlerinin hasta ile uyumlu ve onaylı şekilde belirlenmesi önem arz etmektedir.

Need Help?