Çene Cerrahisi İzmir

Çene Cerrahisi İzmir

Çene bölgesinde bulunan problem ve hastalıkları, bozuklukları, doğumdan itibaren var olan anomalileri, travma ve tümörleri tedavi etmeye, tanımaya yönelik uygulamaları yapan birim çene cerrahisidir.

Çene yapısındaki ileri derecede bozukluk bulunan hastalarda çiğneme problemleri, konuşma sorunları ve estetik açıdan rahatsız olunan görüntüyü tedavi etmek için Ortodonti ve Çene cerrahisi uzmanları ile birlikte yönetilen bir tedavi şeklidir.

Çene cerrahisine başvurulan durumlar genelde alt ya da üst çenede bulunan ileride veya geri olması durumlarıdır. Alt ve üst çenenin yerleşimindeki asimetrik olma durumu da bunlardan biridir.

Eğer çene yapınızda bu gibi durumların mevcut olduğunu düşünüyorsanız ilk olarak uzman hekiminize başvurup gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra gerekli görüldüğü takdirde çene cerrahisi tedavisi için yine uzman kişilerle görüşüp, yardım alabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Alın

    Çene Cerrahisi Tedavisi Aşamaları

    Tedavi Detayları
    Operasyon:Çene Cerrahisi
    Prosedür:Çene çıkıkları ve kırıklarının yanında kist ve tümör operasyonları gibi cerrahi operasyonlar ve ameliyatlar
    Tedavi süresi:1-2 yıl
    Anestezi:Lokal, Sedasyon, Genel
    Ağrı:Hafif/Orta
    Uygun Kişiler:Kemik gelişimini tamamlayan ve çene yapısı oturan hastalara uygulanır.
    Dikkat Edilmesi Gerekenler:Ağız hijyenine dikkat edilmesi çok önemlidir.

    Çene cerrahisi tedavisine başlanırken ilk olarak hastanın gerekli tomografileri ve röntgenleri çekilir. Elde edilen bu görüntülerin incelenmesinden sonra ise gerekli görüldüğü takdirde tedavinin aşamaları, tedavinin ne kadar süreceği gibi programlar tasarlanır.

    Sürecin planlaması uzman hekimler tarafından yapıldıktan ve kesin karar verildikten sonra hastaya süreç ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılır.

    Gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının ardından hastanın aklına takılan sorular cevaplanır ve hastanın endişelendiği durumlar hakkında açıklamalar yapılarak, alınan olumlu cevabın ardından tedaviye kesin olarak başlanır.

    Çene cerrahisi tedavilerinde 1 ila 2 yıl arasında ortalama bir süre içerisinde hastaya ortodonti tedavisi uygulanır. Çenedeki problemlerin tedavi edilmesine geçilmeden önce dişlerin dizilimlerinin ve dişlerin kapanışlarının tedavi edilmesi gerekmektedir.

    Bunun için ise çene tedavisinden önce ilk olarak diş teli tedavisi hastaya uygulanmaktadır. Diş teli tedavisi uygulandıktan ve tedaviyi sonlandırdıktan sonra eğer olumlu bir sonuç alınmışsa çene yapısının tedavisine geçilebilmektedir.

    Diş teli tedavisinin ardından çıkartılan diş telleri ile hastanın tekrar röntgen ve fotoğrafları çekilmektedir. Bu röntgen ve fotoğrafları uzman hekim inceledikten sonra uygulayacağı Çene cerrahisi ile ilgili gerekli planlamaları yapmakta ve tedavi şeklini oluşturmaktadır.

    Çene cerrahisinin tedavi aşamaları uygulanmaya başlandıktan sonra ve tedavinin tamamlanmasının ardından tahmini olarak bir aylık bir iyileşme süreci hastayı beklemektedir.

    Bir ayı tamamlayan ve çene yapısı gerekli iyileşmeyi gösteren hastalar, yaklaşık olarak 6 ila 12 aylık bir diş teli tedavisi sürecine başlamaktadırlar.

    Tedavinin ilk başında uygulanmakta olan diş teli tedavisi ve daha sonra yapılan çene cerrahisi işleminin kalıcılığını sağlayan, sonunda uygulanan diş teli tedavisi aşamasıdır.

    Çene Cerrahisi Tedavisi Ağrılı Bir Tedavi Midir?

    Çene cerrahisinde yapılan tedavi işlemi diğer ağız ve diş sağlığı işlemlerinde gerçekleştirilenden farklı olarak genel anestezi altında uygulanmaktadır.

    Bu sebeple hastaların operasyon sırasında genel anestezi altında olduklarından dolayı herhangi bir şekilde ağrı veya sızı hissetmeleri mümkün değildir. Operasyon sırasında ağrı hissetmeme durumu, operasyon bittikten sonra diğer tüm cerrahi işlemlerinde olduğu gibi  aynı devam etmeyecektir.

    Çene cerrahisi tedavilerinde de yapılan uygulamadan sonra belirli ağrılar ve bununla beraber de diğer sonuçlar gözlemlenebilmektedir.

    Operasyonun ardından anestezinin etkisinin kalkmasıyla ufak tefek ağrılar, çene yapısından ve yüzde şişmeler ve morarmalar gibi sorunlar yapılan işlemin ortaya çıkması tahmin edilen etkileridir.

    Bu sebeple bu gibi durumlar ortaya çıktığında panik yapmayınız ve endişe etmeyiniz. İçiniz rahat etsin istiyorsanız işleminizi gerçekleştiren hekiminizle görüşebilir ve gerekli bilgilendirmeyi alabilirsiniz.

    Bu gibi ağrı, şişme, işlemin yapıldığı bölgede veya çevresinde gerçekleşen morarmalar her cerrahi işlemin ardından hastaların karşılaştığı komplikasyonlardır ve hekiminizin cerrahi işlemden sonra kullanmanız için verdiği ilaçları belirtildiği şekilde düzenli olarak kullanmanız, belli bir iyileşme sürecinin ardından hepsinin geçmesine yardımcı olacaktır.

    Çene Cerrahisi Tedavisi Kimlere Uygulanır?

    Tr Tedaviler 7

    Kemik gelişimini tamamlayan ve çene yapısı oturan hastalara uygulanan Çene cerrahisi, çene yapısındaki ileri derecedeki problemler ile cerrahiye başvuran hastalara da uygulanmaktadır.

    Çene gelişiminde problem olan ve bu gelişimi tamamlamamış olan hastalar hem alt hem de üst çeneleri için de bu tedaviye başvurabilirler.

    Çene yapısında bulunan sorunlar sebebiyle yemekleri çiğnemede, konuşma sırasında, ağzın kapanma ve açılmasında zorluklar ve aksaklıklar yaşanmaktadır. Bu zorlukları yaşamakta olan hastalar çene cerrahisi tedavisi ile ilgili gerekli bilgileri almak için uzman hekimlere başvurup, yardım alabilirler.

    Fiziki olarak hastaya zorluk çıkartan durumlar gözlemlenebildiği gibi, alt çenedeki üst çeneye göre daha ileride olma durumu ve yahut geride ya da tam tersi bir durum ile hasta için estetik açıdan kaygı oluşturan durumlar da olabilir.

    Çene cerrahisi hastanın bu kaygılarını ortadan kaldırmak için de kullanılabilen bir tedavi yöntemidir.

    Çene Cerrahisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Çene cerrahisi operasyonları ve ameliyatları teknik açıdan birçok zor özelliğe sahip işlemlerdir. Ancak alanında uzman ve deneyimli hekimler için zor bir cerrahi işlem sayılmamaktadır.

    Ağız içerisinde gerçekleştirilen bu işlem dar bir alanda ve çok sayıda alet ve ekipman ile gerçekleştirilmektedir. Çok kontrollü ve planlı bir cerrahidir. Belli riskleri mevcuttur ancak uzman bir hekim ile çalıştığınız takdirde korkulacak riskler değildir.

    Cerrahi ameliyatlarda uygulanan genel anestezi sebebiyle bu tür ameliyatların neredeyse hepsinde karşılaşılan anestezi sorunlarını yaşamanız olasıdır. Bunlar; bulantı, kusma, baş dönmesi, halsizlik, uyuşukluklar gibi etkilerdir.

    Ufak tefek kanamalar, şişlikler, morluklar ve ağrılar gibi şikayetler bu uygulamalarda görebileceğiniz sonuçlardandır. Korkutucu gözükse de kısa süreli durumlardır, çözümleri de mümkün ve kolaydır.

    Bir ila iki gün içerisinde çoğu düzelecektir. Düzelmediği durumlarda uzman cerrahınıza başvurmalısınız ve gerekli bilgileri edinmelisiniz.

    Çene cerrahisine fiziki sorunlarınız, hayat kalitenizi düşüren sebepler yüzünden başvurabildiğiniz gibi estetik kaygılar sebebiyle de başvurabilirsiniz.

    Hangi durum sebebiyle başvurursanız başvurun tedaviye başlama sürecinin ilk zamanlarında hasta uzman hekim tarafından bilgilendirilirken ve tedavi süreci için gerekli planlamalar yapılırken hastanın ne istediği de göz önünde bulundurulur.

    Cerrahi işlemlerde ilk amaç fiziki sorunların giderilmesi olduğu gibi Çene cerrahisinde de aynı şekildedir ancak ilk aşamada hastanın estetik açıdan kaygıları da göz önüne alınarak tedavi süreci o şekilde planlanabilir.

    Bu şekilde planlanan ve tedavi sürecine başlanılan süreçler hem hastanın çenesi ile ilgili problemlerinin çözülmesiyle hem de estetik açıdan yaşadığı endişelerinin giderilmesi ile sonlanır.

    Sonunda da hasta hem sorunlarını gidermiş ve hayat kalitesini arttırmış bir şekilde evine döner hem de estetik kaygılarının neden olduğu psikolojik rahatsızlıktan da kurtulmuş olur.

    Tüm tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından hasta sağlıklı bir çene yapısına kavuşmuş olur. Çene yapısındaki bozukluklar giderildiği için yeme ve içme, konuşma gibi konularda hasta artık daha kaliteli bir süreç yaşamaya başlar.

    Dişlerin dizilimi yine çene cerrahisi sonrasında yerli yerine oturduğu için hasta daha iyi bir görünüme sahip olur. Bu yüzden kaygılanan kişilerin kaygıları giderilmiş olur. Ve hasta tüm bu sorunlarının yok olmasının ardından yaşam kalitesinin arttığına birebir şahit olmuş olur.

    Çene Cerrahisi Riskleri Nelerdir?

    • Çene cerrahisi işlemleri, alt ve üst çenede görülen şekil, yapı ve ilişki bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı olan cerrahi bir yöntemdir. Genellikle çene ameliyatı olarak da bilinmektedir.
    • Çene cerrahi işlemleri ağız içinden yapılmaktadır. Hastanın yüzünde herhangi bir müdahale olmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir ameliyat izi bulunmamaktadır. Ancak işlem sonrasında yüzde ödemden dolayı bir şişlik olur. Lakin bu şişlik hızlıca iyileşmektedir.
    • Bu cerrahi işlemi yaptırmak isteyen hasta gerekli araştırmalar yaparak bir diş hekimi ile görüşmesi gerekmektedir. Bu alanda tecrübeli uzman bir doktor tarafından, ileri teknolojiye sahip cihazların yardımı ile gerçekleştirilen çene ameliyatının riskleri azaltmaktadır.
    • İşlemi yapacak olan hekimin tedavi süreci ve daha sonraki süreç hakkında bilgi vermesi gerekmektedir. Hastanın anlaşılır bir şekilde bu durumdan haberdar olması gerekmektedir.
    • Bu işlemde bulunan en önemli risk enfeksiyondur. Hastanın işlem sonrasında dikkat etmesi ve enfeksiyon kapmaması gerekmektedir.
    • Hekim tarafından uygulama esnasında kan akımının azalmasına bağlı olarak doku ölümü görülebilmektedir. Ancak bu görülme olasılığı düşük bir risktir. Bu sebeple diş tedavisi gerektirecek şekilde diş sinirlerini etkileyebilir ve diş kaybı görülebilmektedir.
    • Çok nadiren de olsa kafa tabanında kanama olabilmektedir. Bu olay körlüğe yol açabilmektedir. Ayrıca bu durum kalıcı olabilmektedir.
    • Bu işlem sonrasında bir süre tam anlamıyla beslenme olmamaktadır. Bu yüzden hasta kilo kaybı yaşayabilmektedir.
    • Bu operasyondan önce hastanın çene eklem sorunu var ise, bu tamamen geçebilir, azalabilir veya bazen artabilir. Bu da hastanın geçmişine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

    Çene Cerrahisi için Hangi Doktora Gidilir?

    Çene cerrahisi, çene ve dişlerle ilgili bir cerrahi alandır ve bu alandaki işlemleri yapan doktorlara çene cerrahı denir. Çene cerrahisi alanında çalışan diş hekimleri ve doktorlar, dişlerin ve çenenin fonksiyonlarının iyileştirilmesi ve sağlıklı bir şekilde korunması için gerekli olan cerrahi işlemleri yaparlar.

    Bu işlemler arasında, çene ve dişlerin düzgün bir şekilde büyümesini sağlamak için gerekli olan cerrahi girişimler, çene ve dişlerin doğuştan veya sonradan meydana gelen problemlerinin tedavisi, dişlerin yerlerinin değiştirilmesi ve diş eti problemlerinin tedavisi gibi işlemler sayılabilir.

    Çene Ameliyatını Hangi Doktor Yapar?

    Çene ameliyatları, ortognatik cerrahi adı verilen bir cerrahi prosedürdür ve bu işlemi gerçekleştiren doktor plastik cerrahlar tarafından yapılır. Plastik cerrahlar, çene yapısında meydana gelen bozuklukları düzeltmek için uzmanlık ve deneyime sahip olan hekimlerdir. Bu tür ameliyatlar genellikle multidisipliner bir yaklaşım gerektirir ve ortodontistlerle işbirliği içinde yapılır. Ortodontistler, çene cerrahisi öncesinde ve sonrasında ortodontik tedavi sürecini yöneterek, uygun bir çene hizalanması ve doğru diş konumlandırmasının sağlanmasına yardımcı olurlar.

    Çene Cerrahisi İşlemi Sonrası Tavsiyeler

    Çene cerrahisi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı maddeler şunlardır:

    • Cerrahi alanı temiz tutmak: Cerrahi alanın temiz kalması için günlük olarak temiz su ve sabunla yıkamanız önerilir. Ayrıca cerrahi alanın düzenli olarak doktorunuz tarafından kontrol edilmesi de önemlidir.
    • Ağrı kontrolü: Cerrahi sonrası ağrı kontrolü için doktorunuz tarafından verilen ağrı kesici ilaçları düzenli olarak kullanmanız önerilir.
    • Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı: Cerrahi sonrası diş fırçalama ve diş ipi kullanımına dikkat etmeniz önemlidir. Ancak cerrahi alanınızın iyileşmesi tamamlanana kadar fırçalama ve diş ipi kullanımını azaltmanız önerilir.

    Çene Cerrahisi İşlemleri Nelerdir?

    Çene cerrahisi, diş hekimliği alanında yapılan bir tedavi türüdür. Bu tür tedaviler, dişlerle ilgili farklı sorunların tedavisine yönelik olarak yapılır. Örneğin, köklerinin çekilmesi gereken dişlerin çekilmesi, dişlerin düzeltilmesi, diş etlerinin tedavisi gibi işlemler çene cerrahisi kapsamında yapılabilir. Bu işlemlerin hepsi, diş hekiminin gözetiminde ve steril koşullarda yapılır.

    Diş çekimi işlemi kişinin ağız yapısı içerisinde bulunan çürük ya da benzeri problemlere sahip olan dişlerin kişinin ağzından çekilme işlemidir. Bu işlem yalnızca kurtarılma, yani onarılma ya da iyileştirilme ihtimali kalmamış, çekilmez ise daha ileri sağlık problemlerine yol açabilecek dişlere uygulanan bir işlemdir. Dişlerin düzeltilmesi ise birçok farklı teknik ve birçok farklı işlem ile gerçekleştirilebilir.

    Bu alanda tedavi görecek olan kişiler öncelikle uzman bir diş hekimine ya da bir çene cerrahi uzmanına görünmeli ve gerekli muayeneleri olmalıdırlar. Bu muayeneler ve yapılan diğer kontroller sonucu, hastanın şikayetleri de dinlendikten sonra hastanın problemi ortaya çıkar. Bu problemin ortaya çıkması sonrasında hasta, hekim ile birlikte tedavi sürecini planlar.

    Bu süreçte hekim hastayı yönlendirir ve tedavinin adımlarını hastaya detaylı bir biçimde anlatır. Burada uygulanan tedavi her hasta için özel olarak belirlenen farklı bir tedavidir. Çene cerrahisi alanında hasta aynı anda birden fazla tedavi olabilir, aynı anda birden fazla işlem görebilir. Çene cerrahisi alanında yapılan tedaviler hastanın hem daha estetik bir görünüme hem de daha sağlıklı bir çene yapısına sahip olmasına olanak sağlar.

    Çene Cerrahisi İzmir Fiyatları Ne Kadar?

    İzmir çene cerrahisi, diş tedavileri içerisinde en kapsamlı operasyonların yapıldığı tedavi türüdür. Çok farklı gereksinimler için gerçekleştirilecek ameliyatları kapsıyor olduğundan, çene cerrahisi fiyatları noktasında tek ve net bir fiyattan söz edebilmek mümkün değildir.

    Çene cerrahisi İzmir ücretlerinin belirlenebilmesi için, hastanın ön değerlendirmesinin yapılması, tanı yöntemleri kullanılarak değerlendirmesinin yapılması gerekir. Bu süreçte farklı uzmanlıkları olan diş hekimleri sürece dahil olabilir. Bu sürecin sonunda gerekli olan tedavi bileşenleri belirlenerek çene cerrahisi fiyat bilgisi sunulabilir.

    Uygulamanın yapılacağı kliniğin fiyat politikasına da bağlı olarak farklı seviyelerin söz konusu olabildiği işlemlerde, komplikasyon seviyesi en önemli değişken olarak kabul edilir. Tedavi gereksinimlerinizi öğrenmek ve kesin fiyatlara erişmek için hekiminize başvurabilir ve sizin için uygun fiyatları öğrenebilirsiniz.

    S.S.S.

    Çene Cerrahisi Tedavisi Sonrası Normal Hayata Dönüş Süreci Nasıl Olur?

    Çene cerrahisi sonrasında hastaların normal hayatlarına dönüş süreçleri bireysel farklılıklara göre değişiklik göstermektedir. Genellikle, operasyondan sonra ilk birkaç gün dinlenme önerilir. İyileşme süreci boyunca, hastaların ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmaları ve doktorun önerdiği diyet programına uymaları gerekir. Operasyonun ardından yaşanabilecek şişlik ve morluklar, birkaç hafta içinde azalır. Hastaların tam olarak normal diyetlerine ve günlük aktivitelerine dönmeleri, ameliyatın büyüklüğüne ve kişinin iyileşme hızına bağlı olarak değişebilir, fakat genellikle birkaç hafta içerisinde gerçekleşir.

    Çene Cerrahisi Sonrası İyileşme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Çene cerrahisi sonrası iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında, ağız hijyenine özen göstermek, doktorun önerdiği ağrı kesicileri ve antibiyotikleri düzenli olarak kullanmak yer alır. Ayrıca, operasyon sonrası ilk birkaç gün sıvı veya yumuşak gıdalarla beslenmek ve sert yiyeceklerden kaçınmak önemlidir. Hastaların ağır sporlar ve fiziksel aktivitelerden kaçınması ve tam iyileşme sürecinin tamamlanması için gereken zamana izin verilmesi önerilir. Ağız içi yaraların enfeksiyon kapmaması için düzenli doktor kontrollerine gitmek de büyük önem taşır.

    Çene Cerrahisi Tedavisinden Önce Hangi Testler Yapılır?

    Çene cerrahisi tedavisine başlamadan önce, hastanın detaylı bir değerlendirmesi yapılır. Bu değerlendirme kapsamında, hastanın medikal geçmişi, şikayetleri ve beklentileri dinlenir. Detaylı bir ağız içi muayenesi yapılır ve gerekli görülen durumlarda panoramik röntgenler, 3D tomografi çekimleri gibi görüntüleme testleri istenir. Bu testler sayesinde, çene yapısındaki bozuklukların detaylı bir şekilde incelenmesi ve tedavi planlamasının yapılması mümkün olur. Ayrıca, genel sağlık durumunu değerlendirmek için bazı kan testleri de yapılabilir. Bu ön hazırlık süreci, tedavinin başarısı için kritik öneme sahiptir.

    Detaylı Bilgi Alın